© 2021 Kyriakipapastamatiou

All rights reserved.

υπηρεσίες

Ρυθμισεις Αυθαιρετων Κατασκευων

H ομάδα μας και η κα Κυριακή Παπασταματίου διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα πολεοδομικής νομοθεσίας. Το γραφείο μας αναλαμβάνει εξολοκλήρου όλα τα στάδια ρύθμισης της ιδιοκτησίας σας στο Ν.4495/2017.

Σύμφωνα με τον Ν.4495/2017 η Βεβαίωση Μηχανικού περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών στο ακίνητο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε δικαιοπραξία (πώληση, γονική παροχή κ.λπ.) και ενοικίαση ακινήτου.

Υπαγωγή στον Ν.4495/2017 μπορούν να κάνουν:

  • ακίνητα με αυθαίρετες κατάσκευες ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης 
  • αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσεις για τις οποίες η αυθαίρετη κατασκευή ή η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης έχει περατωθεί, πριν την 28η Ιουλίου 2011
  • περιπτώσεις ακινήτων που έχουν ενταχθεί σε παλαιότερους νόμους ρύθμισης (Ν.4178/13, Ν.4014/11, Ν3843/09)

Από την ύλη γεννιούνται όλα, η ίδια είναι αγέννητη. Η ύλη δεν φθείρεται, είναι μέσα σε κάθε πράγμα,  και αυτό που υφίσταται όλες τις μεταβολές. Η ύλη γίνεται ξύλο, κύμα, ηλεκτρόνιο.

Αριστοτέλης  /  Έλληνας φιλόσοφος

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ

Σε πρώτο στάδιο γίνεται αυτοψία στο ακίνητο από εμάς ώστε να καταμετρηθούν οι πολεοδομικές παραβάσεις και έπειτα υπολογίζεται το απαιτούμενο πρόστιμο στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ (το πρόστιμο υπολογίζεται βάσει του εμβαδού, της τιμής ζώνης της περιοχής, την παλαιότητα της κατασκευής, το αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου και τέλος βάσει ειδικών συντελεστών που αφορούν την κάθε πολεοδομική παράβαση λαμβάνοντας υπόψη και μειωτικούς συντελεστές για κοινωνικούς λόγους όπως περιπτώσεις Α.μ.Ε.Α., πρώτης κατοικίας, μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων, τρίτεκνων κ.α. ).

Εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ του γραφείου μας και του πελάτη υποβάλλεται η ηλεκτρονική δήλωση στο ηλεκτρονικό πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ. Η οριστική περαίωση της διαδικασίας γίνεται με την υποβολή των δικαιολογητικών από εμάς (σχέδια, τεχνική έκθεση, μελέτη στατικής επάρκειας κ.α.) και την ολική εξόφληση του προστίμου.

Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραδίδονται η βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας, με αναλυτική περιγραφή των φύλλων καταγραφής και των παραβάσεων καθώς επίσης όλες οι απαραίτητες δηλώσεις μηχανικού για κάθε νόμιμη χρήση.
Στο γραφείο μας τηρείται λεπτομερές ηλεκτρονικό αρχείο όλων των απαραίτητων εγγράφων και σχεδίων και είναι διαθέσιμα οποιαδήποτε χρονική στιγμή ζητηθούν είτε εντύπως είτε σε ηλεκτρονική μορφή.
1. Ηλεκτρονική δήλωση – αίτηση η οποία παρακολουθείται και διαχειρίζεται από τον μηχανικό.
2. Εξουσιοδότηση ιδιοκτήτη στο μηχανικό
3. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986
4. Την τελευταία δήλωση του Ε9
5. Τεχνική έκθεση μηχανικού
6. Φωτογραφίες της κατασκευής ή αλλαγής χρήσης
7. Σχέδια:
- νέα σχέδια σύμφωνα με την αποτύπωση που έχει πραγματοποιηθεί
- σε περιπτώσεις ύπαρξης οικοδομικής άδειας κατατίθενται, αντίγραφα των εγκεκριμένων σχεδίων (κάτοψη, τομή, διάγραμμα κάλυψης, τοπογραφικό διάγραμμα, στέλεχος αδείας)
- σε περίπτωση μη ύπαρξης οικοδομικής άδειας, απαιτείται σύνταξη νέου τοπογραφικού διαγράμματος, κατόψεις αποτύπωσης, τομές και διάγραμμα κάλυψης.
8. Μελέτη στατικής επάρκειας σύμφωνα με τον Κανονισμό Επεμβάσεων Κτιρίων (ΚΑΝΕΠΕ) ή τεχνική έκθεση στατικού ελέγχου
9. Δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες, από τα οποία αποδεικνύεται ο χρόνος ολοκλήρωσης και εγκατάστασης της αυθαίρετης κατασκευής
10. Τεχνική έκθεση μηχανικού για τον ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο του πίνακα γειώσεων και των λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σε αυθαίρετα που έχουν εγκατασταθεί σε κτίρια με επικρατούσα χρήση που δεν είναι κατοικία.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την αναζήτηση των απαραίτητων πολεοδομικών δικαιολογητικών (οικοδομική άδεια, εγκεκριμένα σχέδια, κλπ) σε περίπτωση που δεν τα έχει στο αρχείο του ο ιδιοκτήτης.
Ας μελετήσουμε μαζί την εργασία που επιθυμείτε εδώ