© 2021 Kyriakipapastamatiou

All rights reserved.

υπηρεσίες

Αδειες Λειτουργιας Καταστηματων

H ομάδα μας χάρη στους έμπειρους μηχανικούς που διαθέτει είναι σε θέση να αναλάβει την έκδοση της Άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας της επιχείρησής σας. Πλέον έχει εκσυγχρονιστεί ο τρόπος έκδοσης Αδειών Λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σύμφωνα με τον Ν. 4442/2016 ( ΦΕΚ 230Α 07-12-2016 ) και την Υπουργική Απόφαση Υ.Α. Αριθμ. Οικ. 16228/2017(ΦΕΚ1723/Β,18-05-2017). Η διαδικασία γίνεται μέσω γνωστοποίησης της δραστηριότητας στην Αδειοδοτούσα Αρχή, γι’ αυτό και ονομάζεται πλέον Γνωστοποίηση Λειτουργίας. Ο επιχειρηματίας οφείλει να πληροί τους όρους της κείμενης νομοθεσίας που αφορούν τις πολεοδομικές διατάξεις, την Υγειονομική Υπηρεσία και την Πυροσβεστική και να τηρεί το σχετικό αρχείο στην επιχείρησή του, καθώς ελέγχεται μετά την έκδοση της Άδειας Λειτουργίας για την ορθή εφαρμογή όσων έχει δηλώσει κατά τη διαδικασία γνωστοποίησης.

Η διαδικασία αυτή αφορά τις εξής επιχειρήσεις:

  • Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
    Επιχειρήσεις μαζικής Εστίασης πλήρους και πρόχειρου γεύματος και Επιχειρήσεις Αναψυχής (εστιατόρια , ψητοπωλεία , αναψυκτήρια , καφετέριες , μπαρ και άλλες συναφείς δραστηριότητες)
  • Καταστήματα Λιανικής Διάθεσης Τροφίμων και Ποτών
    Παντοπωλεία, κρεοπωλεία , οπωροπωλεία , ιχθυοπωλεία , κάβες ποτών , καταστήματα ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων , αρτοποιεία , ζαχαροπλαστεία, καφεκοπτεία και συναφείς δραστηριότητες
  • Καταστήματα Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
    Κομμωτήρια , καταστήματα περιποίησης νυχιών, εργαστήρια  δερματοστιξίας κα.

Στην συγκεκριμένη διαδικασία εμπίπτουν και άλλες δραστηριότητες όπως θέατρα , κινηματογράφοι και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  εντός άλλων επιχειρήσεων.

Από την ύλη γεννιούνται όλα, η ίδια είναι αγέννητη. Η ύλη δεν φθείρεται, είναι μέσα σε κάθε πράγμα,  και αυτό που υφίσταται όλες τις μεταβολές. Η ύλη γίνεται ξύλο, κύμα, ηλεκτρόνιο.

Αριστοτέλης  /  Έλληνας φιλόσοφος

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ

Το γραφείο μας αφού έρθει σε επαφή μαζί σας και αφού λάβουμε υπόψη όλους τους περιορισμούς της ισχύουσας νομοθεσίας, αναλαμβάνει την προμελέτη ώστε να στηθεί η επιχείρηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.
Για την διαδικασία της Βεβαίωσης Ίδρυσης (προέγκριση) χρειάζεται να εκδοθεί βεβαίωση από τον αρμόδιο Δήμο για αυτήν. Θα πρέπει να κατατεθεί φάκελος λοιπόν με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση (Παράρτημα Α, 16228/2017(ΦΕΚ1723/Β,18-05-2017)
2. Εξουσιοδότηση (εφόσον δεν την καταθέτει ο αιτών)
3. Απόσπασμα χάρτη με την τοποθεσία του καταστήματος
4. Υπεύθυνη δήλωση κανονισμού (δηλώνεται από τον αιτούντα είτε ότι δεν απαγορεύεται η ίδρυση του καταστήματος στην οικοδομή σύμφωνα με τον κανονισμό είτε αν δεν υπάρχει κανονισμός , ότι δεν υφίσταται αυτός)

Η βεβαίωση χορηγείται εντός δεκαπέντε ημερών και μετά την παρέλευση αυτών θεωρείται ότι έχει εγκριθεί το αίτημα. Αυτή ισχύει για τρεις μήνες με τη δυνατότητα παράτασης δύο μηνών ακόμα. Με τη βεβαίωση αυτή μπορεί να γίνει έναρξη στην εφορία.
Στη συνέχεια ακολουθεί η Γνωστοποίηση Λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος με την οποία μέσα σε διάστημα τριών μηνών (συν δύο μετά από παράταση) ο ενδιαφερόμενος οφείλει να πραγματοποιήσει τη γνωστοποίηση της δραστηριότητάς του. Αυτή η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα notifybusiness.gov.gr, μέσω κωδικών taxis συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Μετά την ολοκλήρωση της γνωστοποίησης, αυτή λαμβάνει ένα μοναδικό αριθμό και η επιχείρηση μπορεί να λειτουργήσει. Σε περίπτωση μεταβολής στοιχείων, τότε θα πρέπει αναλόγως να γίνει μεταβολή της γνωστοποίησης, ενημερώνοντας το αρχείο που τηρείται στην επιχείρηση. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται μόνο στην περίπτωση που η επιχείρηση πληροί τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας και έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στη διάθεσή της.

Ακολούθως η γνωστοποίηση κοινοποιείται  στην Αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού Έλεγχου , Πολεοδομία , Πυροσβεστική Υπηρεσία και Αστυνομία, ενώ ο Δήμος οφείλει να διαπιστώσει ότι θα ελεγχθεί τουλάχιστον το 30% των γνωστοποιήσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να ελεγχθούν όλες οι περιπτώσεις γνωστοποίησης που έχουν υποβληθεί. 
Ας μελετήσουμε μαζί την εργασία που επιθυμείτε εδώ